Dagaanbiedingen

Verrassend Krakau


Een stedentrip naar Polen en dan ook nog Krakau. Het is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt. Maar dat zal snel veranderen als je er bent geweest. Met name de sfeer en de historische plekken. Mooie, maar ook indrukkend wekkende plekken.

De stad Ligt in het Zuiden en is daarom ook perfect om top plekken te ontdekken. Wij geven enkele tip en tevens wat korting op verschillende toegangskaarten. Dus een stedentrip Krakau is top.

Krakau heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 7e eeuw. Het historische centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en herbergt prachtige architectuur, waaronder de Koninklijke Wawel-burcht en de historische Grote Markt.

Hoe de stad ontdekken?

Je kan de stad zelf ontdekken, wat goed gaat met een app die ke langs de top plekken leidt. Maar de hop on hop off bussen zijn natuurlijk ook ideaal. De kaarten zijn meestal 24 uur geldig. Om de stad op een andere manier te zien is een cruise van uur op de Vistula. Misschien nog wel veel leuker om deze cruise in de avond te doen en Krakau op deze manier te beleven. Maar o zo Nederlands is het om in de stad te fietsen.

De Stad Krakau

De stad staat bekend om zijn tal van festivals, evenementen en theatervoorstelling. Het is erg gastvrij en daarom kan je de stad omschrijven als sfeervol!

Het centrale plein, de Grote Markt , van Krakau is een van de grootste middeleeuwse pleinen in Europa. Hier vind je de Sint-Maartenskerk, de Lakenhal en de Raadhuistoren. Het plein is ook omgeven door gezellige cafés, restaurants en winkels.

De joodse wijk, Kazimierz, heeft een rijke Joodse geschiedenis en cultuur. Het gebied heeft historische synagogen, charmante straatjes, kunstgalerijen en levendige bars en restaurants. Het is ook bekend als de locatie waar veel scènes van de film “Schindler’s List” zijn opgenomen. Vergeet niet het Joods museum te bezoeken! Deze wijk is groot en er is veel te zien, dat kan je per golf-car doen.

Het koninklijke kasteel Wawei, staat op de de Wawei – heuvel. Het is geweldig van binnen, heeft prachtige kunstcollecties en heeft een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Wil je ook ondergronds het kasteel, hebben wij kortingskaarten.

Buiten de stad

Ben je voor een meerdaagse stedentrip in Krakau en je wilt even helemaal iets anders doen, dan is deze drie uurs Off road Quad tocht met BBQ-lunch een heerlijk ontspannen uitje.

Je kan er niet omheen om tijdens je verblijf Auschwitz-Birkenau te bezoeken. Een moeilijk onderwerp, maar een belangrijke educatieve ervaring. Het is op ongeveer anderhalf uur rijden van de stad Krakau.

Zakopane en de Tatra-bergen: Ongeveer twee uur rijden ten zuiden van Krakau ligt Zakopane, een populaire bergbestemming in de Tatra-bergen. Hier kun je genieten van prachtige berglandschappen, wandelingen maken, skiën in de winter en de lokale cultuur ervaren. Dit kan je bezoek vanuit Krakau met een speciale tour.

Op ongeveer 140 kilometer ten noorden van Krakau ligt Częstochowa, beroemd om het Paulinian-klooster van Jasna Góra, waar het schilderij van de Zwarte Madonna wordt vereerd. Dit is een belangrijk bedevaartsoord in Polen. Je kan vanuit Krakau deze speciale plek bezoeken.

Eten en Drinken

Obwarzanek Krakowski: Een traditioneel Krakause gevlochten broodje, vaak verkocht op straat. Het lijkt op een bagel en is een populaire snack. Of poolse donut.

Paczki

Verder heb je de mogelijkheid om een wodka tocht of proef ambachtelijk bier met een persoonlijke biergids.

Maar de combi van eten en drinken kan ook, dus genieten van locale gerechten en dranken met een culinair topexpert die je vergezeld. Koop hier je ticket.

Accommodaties

Wij hebben meerdere leuke hotels in Krakau, maar bieden ook reizen aan! Kijk snel en maak je keuze voor een onvergetelijke stedentrip.

Je kan zelf bekijken hoe je naar Krakau gaat en waar je gaat overnachten. Er zijn vele goede hotels en beslist een hotel die in jouw prijsklasse valt.

Geschikt voor: Jongeren (15 - 21)VolwassenenGroepen
Faciliteiten: ParkeergelegenheidRolstoelvriendelijk



Wanneer

za 7 t/m do 1 januari 1970

Locatie

Krakau