De stedentrip voor de zomer en de winter


Malaga is een gezellige stad in het prachtige Andalusië. De stad heeft gemiddeld 300 dagen per jaar zon. Dus ook een perfecte stedentrip voor elke seizoen van het jaar. In december is er een geweldig kerstsfeer, dus misschien voor jou een optie om de stad dan te bezoeken.

Waarom een stedentrip Malaga in de zomer?

Malaga heeft een mediterraan klimaat, dus in de zomer wam en zonnig. Dus de stad ontdekken, maar ook genieten van de prachtige stranden, zoals Malagueta. Een heerlijke combinatie. De biedt vele terrassen, bars, en restaurants. Genieteen van tapas en locale gerechten en lekker genieten van de sfeer om je heen. Voordat je de stedentrip Malaga gaat doen in de zomer, kijk tevoren even welke leuke festivals en evenementen er zijn. Er zijn ook veel openluchtconcerten, dus zorg dat je tevoren kaarten reserveert. De stad heeft ontzettend veel musea en historische bezienswaardigheden, zoals Alcazaba. Maar daar later meer over.

Waarom een stedentrip Malaga in de winter?

Door het milde klimaat is het heerlijk ontsnappen aan de koude winters. Malaga viert kerstmis met prachtige verlichting, kerstmarkten met Spaanse gebruiken. Kerstmis met redelijk warm weer is een aparte, maar ook fijne ervaring. Bezoek vooral de vele musea, zoals het mooie Picasso Museum en het Carmen Thyssen Museum.

Maar ook de natuur om Malaga is in de winter ideaal om te ontdekken. Wandelen in de het Natuurpark Montes de Malaga, niet extreem zwaar, maar een leuke uitdaging.

De stad ontdekken kan lopend, maar dacht je van een bus die je langs alle bezienswaardigheden rijdt en waar je kan uitstappen waar je wilt. Wij hebben vele korting op toegangskaarten, dus druk op de links voor meer info.

Malaga en de omliggende regio bieden een breed scala aan bezienswaardigheden, variërend van historische bezienswaardigheden tot prachtige natuur. Hier zijn enkele van de meest opmerkelijke:In Malaga:

Alcazaba: Een Moors fort dat dateert uit de 11e eeuw. Het biedt een prachtig uitzicht op de stad en herbergt ook archeologische overblijfselen.

Alcazaba

Gibralfaro: Het kasteel Gibralfaro, gelegen op een heuvel, biedt een panoramisch uitzicht op de stad. Het is verbonden met de Alcazaba en biedt een aangename wandeling door de tuinen

Kathedraal van Malaga (La Manquita): Een indrukwekkende kathedraal met een unieke mix van renaissance, barok en gotische architectuur. De bijnaam “La Manquita” (de eenarmige) komt vanwege de onvoltooide rechtertoren.

Picasso Museum: Gelegen in het geboortehuis van Pablo Picasso, herbergt dit museum een uitgebreide collectie kunstwerken van de beroemde kunstenaar.

Centre Pompidou Malaga: Een dochteronderneming van het Parijse Centre Pompidou. Het herbergt moderne kunstwerken en heeft een opvallende, kleurrijke kubusvormige structuur.

Calle Larios: Een levendige winkelstraat in het hart van Malaga, omgeven door winkels, boetieks, cafés en restaurants.

Bezienswaardigheden rondom Malaga:

Nerja: Een charmant kustplaatsje ten oosten van Malaga, bekend om de indrukwekkende grotten van Nerja en het prachtige Balcon de Europa met uitzicht op de Middellandse Zee. Maar je kan deze ook in de avond/nacht bezoeken.

Ronda: Gelegen op een indrukwekkende klif, staat Ronda bekend om zijn diepe kloof, de Puente Nuevo-brug en de historische wijk.

Ronda
Ronda

Caminito del Rey: Een spectaculair wandelpad dat langs steile kliffen en kloven loopt. Het biedt adembenemende uitzichten op de natuurlijke omgeving.

Antequera: Een stad met een rijke geschiedenis en diverse bezienswaardigheden, waaronder het Alcazaba-fort, de Menga-dolmen en de indrukwekkende rotsformatie El Torcal.

Antequera
Antequera

Marbella: Een populaire badplaats met luxe jachthavens, chique winkels en een schilderachtige oude binnenstad.

Sierra Nevada: Voor liefhebbers van winterse activiteiten is de Sierra Nevada niet ver weg. Het is een populair skigebied in de winter.

Stedentrip en accommodaties

Dagjeuitpagina biedt vele leuke stedentrips aan naar Malaga. Leuke 8 daagse vliegreizen inclusief hotels. Maar je kan ook je eigen hotel uitzoeken en boeken. Of kom je naar deze bijzondere stad met je eigen auto.

Hotel in stad Malaga

Misschien boek jij je eigen vakantiewoning nabij Malaga. We hebben zelfs meerdere natuurhuisjes. Er zijn vele manieren om de Stedentrip Malaga uit te voeren. Malaga zal je zeer verrassen en je komt vast terug, want er is veel te zien en te beleven.