Stedentrips, zoals een stedentrip New York, kan een geweldige manier zijn om nieuwe plaatsen te verkennen en te genieten van unieke ervaringen. Ze bieden een breed scala aan ervaringen en activiteiten, of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, geschiedenis, lekker eten, winkelen of gewoon het verkennen van een nieuwe omgeving. Ze zijn een geweldige manier om een korte onderbreking te nemen van je dagelijkse routine en nieuwe avonturen te beleven. Er zijn enorm veel prachtige steden om te bezoeken. Nu belichten we eens de Big Apple of wel NEW YORK!

Wat maakt dat New York een top bestemming is?

Een stedentrip New York City is een topbestemming om verschillende redenen. Jaarlijks gaan miljoenen toeristen van over de hele wereld naar New York. Je kan werkelijk alles zien, doen en beleven. Of het nu een korte of lange stedentrip is, New York is een stad waar 24/7 wat te beleven valt. Dus voor iedereen is er een grote keuze aan bezienswaardigheden.

Maar het is een grote en dure stad. Als je er bent wil je veel in korte tijd zien. Heerlijk… van actief winkelen tot lekker even liggend lunchen in Central Park. Er zijn enorm veel leuke, grappige, enerverende, adembenemende activiteiten in New York.

Must see in New York

Cultuur en kunst

New York City is een cultureel centrum met talloze musea, theaters, galeries en culturele evenementen. Je kunt genieten van Broadway-shows, kunstgalerijen zoals het Metropolitan Museum of Art, en wereldberoemde locaties zoals het Museum of Modern Art (MoMA).

Bezienswaardigheden Stedentrip New York

De stad zit boordevol iconische bezienswaardigheden zoals het Vrijheidsbeeld, Times Square, Central Park, het Empire State Building en het One World Trade Center. Deze trekpleisters bieden adembenemende uitzichten en zijn symbolen van de stad.

Diversiteit

New York is een smeltkroes van culturen en etnische groepen, wat zich weerspiegelt in de rijke culinaire scene, festivals en buurten. Elke buurt heeft zijn eigen sfeer. Natuurlijk kan je vele gerechten uit de hele wereld proeven en unieke culturele ervaringen opdoen. Dit alles maakt dat het drukke maar gezellige stad is.

Winkelen

New York City is een paradijs voor shoppers, met winkelstraten zoals Fifth Avenue, Madison Avenue en SoHo. Hier vind je designerboetieks, warenhuizen zoals Macy’s en talloze boetiekjes.

Nachtleven

De stad slaapt nooit, en er zijn talloze bars, clubs en theaters waar je ’s avonds kunt genieten van entertainment en het bruisende nachtleven.

Evenementen

De stad organiseert het hele jaar door evenementen, variërend van de Thanksgiving Day Parade tot de New York Fashion Week, het Tribeca Film Festival en de Gay Pride Parade.

Bereikbaarheid en vervoer

New York City is goed verbonden met de rest van de wereld via de luchthavens JFK en Newark, dus goed te bereiken. Handig voor als je stedentrip New York voor enkele dagen. Maar ook in New York heb je goed en bijzonder vervoer.

Je kan natuurlijk de stad lopend gaan ontdekken, maar wat dacht je van op de fiets, in een boot of zelf vanuit een helikopter. Als je dit, maar nog veel meer wilt zien, dan kan het aardig duur worden. Want je wilt toch snel van de ene naar de andere plek? Koop de NY pas om snel en goedkoop bij vele activiteiten in New York te komen. Dan heb je vast nog tijd om eens bijzondere bezienswaardigheden te bekijken.

Nog een paar bijzondere tips

The museum of sex: Dit museum verkent de geschiedenis, evolutie en culturele impact van seksualiteit. Het biedt een scala aan tentoonstellingen en artefacten die zowel educatief als provocerend kunnen zijn.

Obscura Antiques and Oddities :Deze winkel in de East Village biedt een verzameling van vreemde, antieke en curieuze objecten, van medische apparatuur uit het verleden tot bizarre kunstwerken.

City Reliquary :Dit kleine museum in Williamsburg, Brooklyn, toont een verzameling van alledaagse voorwerpen die de geschiedenis van New York weerspiegelen. Het is een eerbetoon aan de eigenzinnige en unieke aspecten van de stad.

Green-Wood Cemetery: Hoewel het een begraafplaats is, wordt Green-Wood Cemetery vaak bezocht vanwege zijn prachtige landschap, historische grafstenen en de graven van beroemde figuren zoals Boss Tweed en Jean-Michel Basquiat.

The Elevator Historical Society Museum: Een museum gewijd aan de geschiedenis van liften en roltrappen. Hier kun je alles te weten komen over de technische vooruitgang en innovaties op het gebied van verticaal transport.

The Trash Museum: Dit museum richt zich op afvalverwerking en recycling in de stad en is een educatieve en ongewone plek om meer te leren over hoe New York omgaat met zijn afval.

The Mmuseumm: Dit is een micro-museum in Chinatown dat zich toelegt op het tentoonstellen van de vreemde en wonderlijke aspecten van het moderne leven. Het is gehuisvest in een voormalig goederenliftschacht.

The Earth Room: Deze permanente kunstinstallatie in SoHo bestaat uit een kamer gevuld met 280.000 pond aarde. Het is een fascinerende combinatie van kunst en natuur.

The Museum of the American Gangster: Dit museum in East Village neemt je mee terug in de tijd naar het tijdperk van de Amerikaanse maffia en onderzoekt de geschiedenis van georganiseerde misdaad in New York.

Deze eigenzinnige bezienswaardigheden voegen een extra laag van diversiteit en karakter toe aan de toch al eclectische mix van attracties in New York City. Ze zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar iets anders en buiten de gebaande paden willen gaan.

Accommodaties in New York

Wij bieden vele accommodaties, maar ook stedentrips aan naar New York. Voor iedereen is er iets. Dus kijk en boek jouw onvergetelijke stedentrip naar New York.