Deze aanbieding is niet meer geldig.


Bestel hier je tickets voor Zuiderzeelicht. Dat is een prachtig lichtjesspektakel in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Dit geweldige en unieke evenement wordt tijdens de kerstvakantie georganiseerd. Entree tickets kun je hier met korting bestellen van €9,50 voor maar €4,95.

Klik ook hier om je entree tickets voor Zuiderzeelicht in Enkhuizen te boeken.

Voor een sfeerimpressie van de uitvoering van 2018 kun je onderstaand filmpje bekijken.

Zuiderzeelicht:

Na het succes van vorig jaar wordt er ook dit jaar weer een editie van Zuiderzeelicht gehouden. Dat is inmiddels de derde uitvoering en vind plaats in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Dit unieke concept wordt gehouden van vrijdag 21 december tot en met zaterdag 5 januari. Zuiderzeelicht draait om een eeuwenoude Zuiderzeelegende. Doe je ook mee aan deze circa 45 minuten durende wandeling door de smalle straatjes van het museum dorp in Enkhuizen? En kom je ook genieten van een prachtig en sfeervol schouwspel van licht, geluid en speciael effecten?

De scheepskapitein van Enkhuizen:

De eeuwenoude Zuiderzee legende “De Scheepskapitein van Enkhuizen”,  gaat over een sage die zich afspeelt op dit voormalige eiland in de Zuiderzee. Net zoals in de meeste sages bestaan de ingrediënten van deze meeslepende sage ook uit liefde, moed, mysterie en verdriet. En is het de bedoeling dat we lering trekken uit de eeuwige strijd tussen “goed” en “kwaad”. In deze sage gaat het namelijk over de kapitein die een verbond gesloten heeft met de duivel. Echter door de liefde van een vrouw gaat het al snel om de tweestrijd tussen hart en hebzucht. Kortom een verhaal over inhaligheid, hartstocht, trouw en verbondenheid, wat je absoluut gezien en ervaren moet hebben.

Eten en drinken:

Speciaal voor dit evenement heeft het museum restauant “Het Amsterdams Huis” een menu samengesteld, passend bij de elementen van het jaargetijde in combinatie met het evenement. Heerlijke gerechten zoals snert met roggebrood en spek. Maar ook stamppot boerenkool of een sudderpotje stoofvlees. En natuurlijk mag een toetje niet ontbreken. Wat denk je van overheerlijke zalig lekkere warme apfelstrudel met vanillesaus?

Zuiderzeelicht

Overige evenementen:

Op dit moment wordt er in het Zuiderzeemuseum de bijzondere tentoonstelling “Kleren maken de vrouw” georganiseerd. Dit is een aansprekende en leerzame tentoonstelling over kleding zoals die vroeger werd gedragen en kleding wat nu vandaag de dag in de mode is. Tijdens deze expositie worden oude vormen en technieken getoond, maar ook hedendaags design. Deze tentoonstelling is te zien tot en met 5 april 2019.

expositie kleding maken de vrouw

Tickets:

Toegang tot dit spektakel is uitsluitend en alleen te verkijgen met online tickets. Deze tickets kun je hier boeken door op onderstaande link te klikken.

Klik hier om je entree tickets voor Zuiderzeelicht in Enkhuizen te boeken.

Zuiderzeemuseum:

Je kunt natuurlijk het Zuiderzeemuseum ook buiten de periode bezoeken dan die van het Zuiderzeelicht evenement.

Klik ook hier om je entree tickets voor het Zuiderzeemuseum op andere dagen en tijdstippen te boeken.

Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijk



Wanneer

za 21 december t/m zo 5 januari 2020

Openingstijden

17.00 - 22.00 uur
Gesloten op 24, 25 en 31 december

Prijs

€4,95
Van €9,50 voor maar €4,95

Locatie

Zuiderzeelicht
Wierdijk 12 - 22
1601 LA Enkhuizen






Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com