30% Korting!


Bestel hier je entree tickets met 30% korting voor het interaktieve Veiligheidsmuseum PIT in Almere van 10,00 voor slechts 7,00. In dit museum vind je alles over de veiligheidsdiensten Politie, Ambulancedienst en Ambulance.

Klik ook eens hier om je entree tickets voor het Veiligheidsmuseum PIT te bestellen.

Veiligheidsmuseum:

Ben je ook zo geïnteresseerd in het dagelijkse werk van de acute hulpverleningsdiensten van politie, ambulance en brandweer, breng dan eens een bezoek aan het Veiligheidsmuseum PIT in Almere. Hier kom je van alles tegen over de geschiedenis en historie over de bijzondere wereld van de politie, ambulance en brandweer.

PIT:

Het Veiligheidsmuseum heeft de vreemde naam PIT meegekregen, maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? Een pit is de blauwe ronddraaiende lamp op een politieauto.

Hedendaagse veiligheids diensten:

Bekijk ook eens wat er tegenwoordig van de veiligheids diensten wordt gevraagd om de veiligheid voor de inwoners van Nederland te waarborgen. En wat is er in de toekomst nodig voor onze veiligheid?

doe de 112 voertuigenspeurtocht

Interaktief Veiligheidsmuseum:

In het Veiligheidsmuseum kun je met de hele familie lekker interaktief leerzaam bezig zijn. Er zijn educatieve games over bijvoorbeeld forensisch onderzoek, maar je kunt ook zelf eens een eenzame cel opsluiting ervaren…….. En lukt het jou om een kijkje te nemen in de wapenkluis? Veiligheidsmuseum PIT is een unieke ervaring voor zowel jong als oud.

Speurtocht:

Doe mee aan één van de leuke speurtochten die er in het Veiligheidsmuseum te doen zijn. Er is bijvoorbeeld een politiespeurtocht, brandweerspeurtocht, PAW patrol speurtocht en een 112 voertuigen speurtocht. Welke ga jij doen, of doe je ze allemaal?

Meet and greet de politie in het Veiligheidsmuseum

Aktiviteiten en evenementen Veiligheidsmuseum:

In het veiligheidsmuseum worden er het hele jaar door leuke aktiviteiten en interessante evenementen georganiseerd. Met name in de zomervakantie kun je bijzonder veel beleven in PIT. In verband met de Coronamaatregelen zijn de georganiseerde evenementen soms onderhevig aan wijzigingen.

  • Voorjaarsvakantie: Speciaal voor in de voorjaarsvakantie worden er interessante politie aktiviteiten georganiseerd voor kinderen. Maak een selfie op een echte politiemotor, verkleed je als politieagent en doe met de hele familie aan de speurtocht naar een boef verdacht van inbraak.
  • meet and greet de politie: hier kun je van alles vragen over het werken van en bij de politie. Wil je alles weten of wil je laten zelf bij de politie werken, kom dan naar Almere. Op de volgende dagen is er van 12.00 – 15.00 uur een echte politieagent in het museum: – maandag 18 februari, dinsdag 19 februari, woensdag 20 februari, donderdag 21 februari, maandag 25 februari, dinsdag 26 februari en vrijdag 1 maart.
  • museumbezoek 65+ met rondleiding: Iedere 2e woensdag van de maand van 11.00 – 13.00 uur onder begeleiding en de koffie/thee met appelgebak zal niet ontbreken.
  • rondvaart blusboot: deze is apart te boeken, maar niet tijdens de winterperiode.
doe de brandweer speurtocht in het Veiligheidsmuseum

Klik ook eens hier om je entree tickets voor het Veiligheidsmuseum PIT te bestellen.

Waar anderen naar keken:

Andere bezoekers van deze site keken ook naar of waren geïnteresseerd in Museum Batavialand in Lelystad en Aviodrome in Lelystad.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijk



Wanneer

wo 19 mei t/m di 30 november 2021

Openingstijden

dinsdag tot en met zondag van 11.00 - 17.00 uur
In de voorjaars- en kerstvakantie ook op maandag geopend.
eerste kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten.

Prijs

7,00
Van 10,00 voor slechts 7,00

Locatie

PIT Veiligheidsmuseum
Schipperplein 4
1315 SB Almere
Meer informatie / boeken










Booking.com