Dagaanbiedingen

Verrassend mooi!


Sevilla, gelegen in het zuiden van Spanje, is een prachtige stad met een rijke geschiedenis, architectuur en cultuur. Dus gewoon een stedentrip Sevilla boeken. Kijk hieronder naar alle tips!

De beste tijd voor een stedentrip naar Sevilla hangt af van je persoonlijke voorkeuren en de activiteiten die je wilt ondernemen. Over het algemeen is het aan te raden om de extremen van de zomerhitte te vermijden, tenzij je specifiek op zoek bent naar een warme zonvakantie. De lente en herfst bieden over het algemeen aangenaam weer en een goede balans tussen temperaturen en drukte.

Bezienswaardigheden In Sevilla

Alcázar van Sevilla: Het Alcázar is een indrukwekkend koninklijk paleis dat een mix van Moorse, gotische, renaissance- en barokelementen combineert. De prachtige tuinen en het gedetailleerde decor maken het een must-see.

Alcazar Sevilla
Alcazar Sevilla

Kathedraal van Sevilla en de Giralda: De kathedraal van Sevilla is een van de grootste gotische kathedralen ter wereld. De Giralda, de klokkentoren van de kathedraal, biedt een panoramisch uitzicht over de stad. Via de link hierboven koop je tickets en skip the line met korting.

Plaza de España: Dit iconische plein is een architectonisch meesterwerk uit de jaren 1920. Het heeft een halfronde vorm met een kanaal, bruggen en een reeks gebouwen die de provincies van Spanje vertegenwoordigen.

Barrio Santa Cruz: Deze sfeervolle wijk is het voormalige joodse kwartier van Sevilla. Smalle straatjes, kleurrijke bloemen, en historische pleinen maken het een heerlijke plek om te verkennen.

Metropol Parasol (Las Setas): Dit modernistische houten bouwwerk is ook wel bekend als “Las Setas” (de paddestoelen). Het biedt een panoramisch uitzicht over de stad en herbergt een openbare ruimte onder de parasol.

Archief van Indië: Gelegen naast het Alcázar, herbergt het Archivo de Indias belangrijke documenten met betrekking tot de geschiedenis van de Spaanse overzeese koloniën.

Flamenco-shows: Sevilla is de geboorteplaats van de flamenco, en het bijwonen van een traditionele flamenco-show is een culturele ervaring die je niet mag missen. Deze shows kan je zien in combinatie stadstoer en fietshuur. Wat wat is leuker om op een fiets de stad te verkennen.

Flamengo Sevilla
Flamengo Sevilla

Maria Luisa Park: Een prachtig stadspark met weelderige tuinen, vijvers en monumenten, waaronder de Plaza de América

Vervoer in de Stad Sevilla

Natuurlijk kan je met de hop on hop off bus, die in elke stad je de highlights kan. Ook wij bieden de mogelijkheid via deze link om een ticket voor 24 uur te kopen. Je kan de stad ook met een cruise ontdekken.

Hop on Hop off Sevilla

Bezienswaardigheden om Sevilla

Zeker, de omgeving rond Sevilla biedt ook een aantal interessante bezienswaardigheden en dagtochten. Hier zijn enkele suggesties:

Itálica: Op ongeveer 9 kilometer ten noordwesten van Sevilla ligt de oude Romeinse stad Itálica. Hier kun je de indrukwekkende ruïnes verkennen, waaronder het amfitheater dat een van de grootste in het Romeinse rijk was.

Sevilla
Sevilla

Carmona: Ongeveer 30 kilometer ten oosten van Sevilla, is Carmona een charmant stadje met een rijk historisch erfgoed. Bezoek het Alcázar de la Puerta de Sevilla en geniet van het uitzicht vanaf de Parador de Carmona.

Jerez de la Frontera: Ongeveer een uur ten zuiden van Sevilla, staat Jerez bekend om zijn sherry, flamenco en Spaanse rijschool. Bezoek een sherry-bodega en geniet van een flamenco-voorstelling.

Osuna: Op ongeveer een uur rijden van Sevilla, is Osuna bekend om zijn historische gebouwen, waaronder het Plaza de Toros (stierenarena) en het hertogelijk paleis.

Ronda: Iets verder weg, op ongeveer 2 uur rijden, ligt Ronda. Deze stad is beroemd om zijn indrukwekkende kloof, de Puente Nuevo (Nieuwe Brug), en historische bezienswaardigheden zoals het Alcázar en de oude stadsmuren.

Natuurparken

Donana Nationaal Park: Gelegen aan de monding van de Guadalquivir-rivier, biedt dit nationale park een unieke omgeving met moerassen, duinen en bossen. Het is een belangrijk toevluchtsoord voor vogels en andere dieren.

Sanlúcar de Barrameda: Aan de kust, ongeveer anderhalf uur ten westen van Sevilla, is Sanlúcar de Barrameda bekend om zijn sherryproductie, historische centrum en de nabijheid van het natuurpark Coto de Doñana.

Accommodaties In Sevilla

Wij bieden meerdere (georganiseerde) meerdaagse reizen aan naar het prachtige Sevilla. Die zijn inclusief vlucht en hotel. Je kan ook zelf alleen een hotel boeken via onze website. Kijk en boek jouw heerlijke stedentrip naar Sevilla.